fbpx
Якщо вам доведеться побувати в Італії, то вам неодмінно розкажуть історію 
про одного італійця, який говорив:
«Я був сім разів одружений, перш ніж зустрів своє справжнє кохання».
«Хто вона? Як її звати? »-« Її звуть Самбука, і я щасливий!»

Як і обіцяли, продовжуємо знайомити Вас із неймовірно смачними та вишуканими лікерами від легендарного італійського виробника Тосо. Цього разу мова піде про лікер «Самбука» Теодоро Негро.

«Самбука» Теодоро Негро – італійський міцний алкогольний лікер, який підкорив увесь світ своїм гармонійним ароматом анісу. Його рецептура тримається у строгій таємниці. Відомо лише, що складовими цього алкогольного шедевра є, як не важко передбачити, аніс, а також пшеничний спирт, цукор, витяжка із плодів та квітів бузини та цілий «букет» ароматних спецій.

Історія створення самбуки овіяна багатьма легендами. Одна із них розповідає, що італійський селянин, виготовляючи анісову настоянку, залишив її під кущем бузини. В напій із куща впало кілька ягід. Чоловік подумав, що він уже зіпсутий і хотів його вилити, але забув. Пригадав він про нього тоді, коли на весіллі його доньки закінчилась анісова настоянка. Селянин змушений був запропонувати гостям «зіпсуту». Усі були просто в захваті від екземпляра, який «невдався». Саме так «народилась» самбука.

Про походження слова «самбука» також розповідають багато історій. Одні вважають, що назва напою походить від назви бузини чорної – Sambucus nigra. Кажуть, що саме її додають в напій для того, щоб пом’якшити анісовий аромат. Самі ж італійці стверджують, що слово «самбука» походить від назви одного з міст, що знаходиться в провінції Тоскана.

«Самбука» Теодоро Негро – кришталево прозорий напій. В її ароматі легким шлейфом розкриваються нотки анісу та пряних спецій. Смак солодкий та гармонійний, з характерними нюансами анісу.

Завдяки своєму вираженому пряному аромату самбука стала всесвітньо відома, як прекрасний тонізуючий напій та ідеальне доповнення до кави. З кавою пов’язаний і один із найпопулярніших методів вживання цього лікеру. Цей спосіб в Італії називають «самбука з мухами»: в келих з лікером слід кинути три кавових зернятка, які уособлюють здоров’я, багатство і щастя, потім підпалити і, помилувавшись бузково-блакитним полум’ям, пити напій злегка підігрітим. Проте не лише так вживають самбуку. Вона темпераментна та різноманітна, як і сама Італія. Тому є безліч способів її вживання. Самбука – один із найпоширеніших інгредієнтів для безлічі коктейлів.

Цей лікер чудово поєднується із м’ясними та рибними стравами, із різноманітними десертами та фруктами (особливо цитрусовими), із молодими та витриманими сирами. 

Компанія «Регно Італія УА» (яка є офіційним імпортером «Самбуки» Теодоро Негро в Україну) застерігає, що, якщо Ви не плануєте перетворитись на палкого шанувальника цього темпераментного анісового лікеру, то краще навіть не куштуйте його. Уже після першого ж ковтка життя без самбуки стане трішки неповноцінним 😉