У 80-ті роки на відомій німецькій фабриці Kaserei Champignon відбулось велике оновлення асортименту – саме тоді на ринку з’явився сир Камбоцола, який, не дивлячись на свій молодий вік, завоював світове ім’я і став фаворитом у любителів сирів-спеціалітетів.

Налічують понад 2 тисячі видів сирів, однак завдяки індивідуальності рецептури, якості та унікальності традицій сироваріння, серед них почесне місце займає саме Камбацола. Шукайте Сир Камбоцола в маркетах Сільпо, Новус, Метро, Ашан, Велика Кишеня,Таврія… 

Таємничий, але такий апетитний – рецепт цього сиру тримають під суворою таємницею… Ось уже впродовж десятків років в області Баварія, регіону Альгой, серед мальовничої природи альпійських гір виготовляють сир, чия назва здобула світового розголосу, а гурмани в захопленні намагаються відкрити секрет незвичного смаку Камбоцоли, офіційним імпортером якого є компанія «Регно Італія УА».

Гострий смак для гострих відчуттів

Смакові якості дуже важко пояснити словами, погоджуєтеся? Кожного разу коли ви куштуєте Камбоцолу, вона смакує ще апетитніше. Це приємне поєднання подвійної плісняви, що увібрало в собі кращі якості французьких та італійських сирів. Камбоцола вирізняється ніжною консистенцією та м’яким смаком, а пікантні нотки створюють тривалий післясмак. Оболонка сиру покрита білою цвіллю, а при розрізі видно прожилки благородної блакитної плісняви, яка додає Камбоцолі пікантності. За свій унікальний смак, у 1998 році сир отримав нагороду «Три зірки»  від відомого французького шеф-кухаря Поля Бокюзо.

Поєднуємо непоєднуване

Камбоцола тому така відома, що вдало підходить до будь-якого сирного плато. Цей сир слугує ідеальним десертом та чудово смакує як для гурманів, так і для тих хто тільки починає вивчати культуру споживання сиру. Ніжно-вершковий смак та легка гостринка блакитної плісняви добре відчуваються при споживанні в охолодженому вигляді. Для любителів більш гострих смаків плісняви – рекомендовано нарізати сир щонайменше за годину до споживання. Камбоцолу добре подавати як закуску-аперитив з фруктами, чорними ягодами, медом, волоськими горіхами, а також солодкими й напівсолодкими винами. Відтак ідеально доповнює цей сир італійське Fragolino. Достатньо всього 50-100 г сиру, аби сповна насолодитись смаком Камбоцоли.

Людина, яка не скуштує за своє життя цього сиру – багато втрачає. Чого ж Ви чекаєте? 

Догори