fbpx

Хочете вибрати якісний алкоголь? Яскравий тренд 2017 року у світі елітних напоїв – Теодоро Негро “Токасана”. Саме у той час, коли до початку весни залишається зовсім мало часу, а холод вже повільно відступає, на схилах П’ємонту розпочиналась давня історія одного італійського бренду від Toso. І сьогодні ми Вам її розкажемо.

Розпочнемо наше знайомство з околиць прекрасного міста Турин (Torino). Це область П’ємонт, яку італійці люблять всім своїм серцем. Місце, яке зачаровує – чудові пейзажі італійських виноробних зон Ланге-Роеро й Монферрато у П’ємонті ще у 2014 році були визнані пам’яткою Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До речі, Ланге-Роеро і Монферрато стали першими “лауреатами” ЮНЕСКО, які отримали визнання за досягнення, пов’язані з виноробством. Відтак перевагою цієї території стало те, що там вдалося до сьогодні зберегти культурний ландшафт, пов’язаний із давнім світом виноробства.

Виноградники Ланге є прекрасним прикладом взаємодії людини з навколишнім середовищем: завдяки багаторічній і вдосконаленій технології у сфері культури виноробства тут сформувалися оптимальні умови для обробки винограду. Це своєрідна територія смачної їжі та хорошого вина, маленький «земний рай» між річкою Танара, Аппеніно Лігурія та Борміда.

Що цікавого у цьому регіоні?

Виноградники П’ємонту варто побачити хоча б раз у житті, аби назавжди  набратись потужної енергетики та натхнення до прекрасного. Неймовірні пейзажі засядуть картинкою у голові й Ви прагнутимете повернутись сюди знову і знову. Починаючи із 21 березня, тут стартує сезон пікніків. Якщо запитати корінних італійців, що варто неодмінно скуштувати, то вам у першу чергу порекомендують лікер на ароматних травах Теодоро Негро “Токасана”.

Ви ще не знайомі з ним?

Батько цього унікального, злегка гіркуватого на смак напою “Токасана” – італієць Теодоро Негро. Він народився в далекому 1910 році в Кесоле, селищі регіону Асті Ланга. Ще з самого дитинства Теодоро захоплювався різноманітними травами, а вже у 1920 році почав комбінувати і втілювати знання на практиці, пізніше у 1940 році чоловік закінчив травничий факультет університету Павії. Поширеною є думка, що Теодоро мав незвично сильну інтуїцію, а його трав’яні суміші допомагали вилікуватись навіть від дуже важких недуг.

З часом найвідоміші суміші він почав настоювати на білому вині, для щоденного вживання після їжі. Люди помітили, як такий напій сприяє покращенню роботи органів травлення й незабаром “Токасана” стала дуже популярною.

В чому секрет такої популярності?

Звичайно, у секретному рецепті цього трав’яного лікеру. Він залишається незмінним ось уже кілька десятків років, а сам напій названий на честь його творця – Теодоро Негро. Цей традиційний трав’яний лікер міцністю всього 21°. До його складу входять 37 сушених есенцій, диких трав, квітів, лісових ягід та корінців. Чого вартий лише аніс, який допомагає травленню, м’ята, яка освіжає; мудрець, що сприяє свіжому подиху, а відтак усіма улюблений лимонний бальзам, котрий володіє заспокійливим ефектом на нервову систему.

Легкий та приємний смак, вишуканий аромат і довготривалий освіжаючий післясмак – все, що так манить гурманів зі всього світу знову і знову насолоджуватись унікальним лікером Теодоро Негро “Токасана”.