fbpx

Сьогодні хочемо познайомити Вас із сиром, який входить в перелік «золотого фонду» Голландії. Його безпомилково можна впізнати по великих «дірках» – діаметром 10-13 мм. Ви вже, мабуть, здогадались, що мова піде про один із найбільш «юних», але, в той же час, і один із найбільш популярних голландських сирів – Маасдам.

Давайте познайомимось з цим сиром на прикладі одного з кращих його представників –  на прикладі Маасдаму від голландського бренду Landana. Трішки із історії цього сиру: він з’явився на світ на початку 1990-х років. Своє ім’я отримав, як і більшість, по місцю «народження», в честь однойменного містечка на півдні Голландії. До речі, він був створений, як альтернатива дорогому швейцарському сиру з великими «очками» – Емменталю. Кінцевий результат перевершив усі очікування.

Маасдам Landana – це не просто «копія» Емменталю. Це, без сумніву, схожий сир. Але він однозначно «самостійний та самодостатній». Він володіє гармонійним, легким, злегка солодкавим горіховим смаком, який одразу припадає до душі всім, хто його куштує.  Ще одним його неймовірним плюсом є те, що він ідеально заміняє далеко не бюджетні швейцарські сири без втрати смаку та якості. Маасдам Landana ідеально підходить як основний сир для приготування фондю. Його часто використовують як базовий сир для сирної тарілки. І, звичайно, він – просто незамінний інгредієнт для сендвічів, піци та гарячих бутербродів.

Для тих, хто в пошуку оригінальних поєднань – «Регно Італія УА» радить спробувати Маасдам Landana із сухофруктами, копченостями або в’яленими томатами. Ідеальну алкогольну пару йому складуть білі сухі вина із винограду сортів Рислінг або Соаве.

Маасдам Landana – багатогранний сир, він вміє приємно дивувати. Скуштуйте і переконайтесь, що кращого та «універсальнішого» сиру годі й шукати.