fbpx
Cambozola – унікальний сир, створений німецьким заводом Kaserei Champignon ще у 1980-му році. І тоді ж компанія запатентувала назву та технологію його виробництва, яка, до речі, тримається у суворій таємниці.

Cambozola – один із небагатьох сирів, який отримав “Три зірки” кращого французького шеф-кухаря ХХ століття – Поля Бокюза. Цей делікатес – у 2019 році – став переможцем номінації “Чудовий смак” на конкурсі Superior Taste Award у Брюсселі. А ще Камбоцола – абсолютний лідер продажу серед м’яких сирів з пліснявою в Німеччині.

Чим же особливий цей сир і за що його так обожнюють гурмани цілого світу?

Cambozola – особливий делікатес із подвійною пліснявою, який є міксом французького камамберу та італійської горгондзоли. Це легко можна “помітити” навіть у назві: “камбоцола” = “камамбер” + “горгондзола” .

Він – неймовірне поєднання вершкової ніжності та пікантної гостроти. Кремовий сир, оболонка якого вкрита тонким шаром білої плісняви, а в розрізі – прожилки блакитної, яка додає пряності та своєрідного шарму.

Камбоцола – ідеальний делікатес як для тих, хто цінує легкий вершково-ніжний смак сиру, так і для гурманів, орієнтованих на більш пікантні нотки. Для того, щоб він якнайкраще продемонстрував свій “характер” рекомендовано, за півгодини до споживання, нарізати його і залишити “погрітися” при кімнатній температурі.

Цей сир ідеально доповнить кожну сирну тарілку. Він – чудовий десерт. Гурмани всього світу доповнюють його фруктами, наприклад, інжиром, виноградом, грушами, а також горіхами, медом чи ягідними джемами. Камбоцола – незамінний інгредієнт легких салатів та страв вишуканої високої кухні. Оригінальним та неймовірно смачним буде поєднання цього сиру із стравами з грибів – шампіньйонів, лисичок чи білих.

А як щодо вина? Cambozola прекрасно доповнить ігристі, солодкі та напівсолодкі вина.

Ще одним безсумнівним плюсом камбоцоли є те, що вона не містить лактози та глютену, тому цілком безпечна для людей, які, з певних причин, не вживають продукти із їх вмістом. Це – ідеальний сир для вегетаріанців, тому що в ході його виготовлення використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження.

Офіційним імпортером камбоцоли в Україну є компанія Regno. Цей делікатес Ви можете знайти на полицях найбільших супермаркетів країни.