fbpx
В сучасному світі, мабуть, не знайдеться людини, яка б не чула про органічні продукти. А про органічні вина?

У власному імпорті Regno є два бренди – Tempore та Pinoso – які відомі на весь світ своїми органічними винами. Що ж це таке і чим вони відрізняються від звичних?

Спробуймо розібратись.

Сьогодні весь світ намагається повернути «натуральність», яка впевнено вислизає. Намагається все по-максимуму робити вручну. «Органічний» – означає, живий. Ще сто років тому все виноробство було органічним. Потім у справу «втрутилась» наука хімія – вона дала життя синтетичним добривам та іншим «перевагам» прогресу. Нагородою стали великі врожаї, перемога над бур’янами та над шкідниками. А наслідком – хвороби ґрунту, мутації рослин, канцерогени в продуктах, неочевидні зміни в екосистемах. Відмова від хімічних добрив, «ні» – пестицидам-гербіцидам, використання компосту та мідного купоросу, боротьба з шкідниками силами комах, все це – органічне виноробство.

  • Органічні вина виготовляються з винограду, який росте в природних умовах і має природний цикл дозрівання. Цей виноград вбирає в себе все найкраще і саме тому вина з нього володіють яскравим, насиченим смаком, природним ароматом і кольором. Вони містять набагато більше «живих» вітамінів і мінералів, які не втрачаються в процесі переробки. І, що логічно, не містять нічого зайвого – ароматизаторів, барвників, консервантів та інших «домішок».
  • Земля – це основа органічного сільського господарства, тому існують дуже жорсткі вимоги та стандарти щодо готовності ґрунту для вирощування органічної продукції. Однією з основних є те, що ґрунт не повинен піддаватись жодній хімічній обробці протягом останніх трьох років перед початком використання.
  • Весь процес вирощування винограду мінімально механізований, активно використовується ручна праця, що гарантує ретельну турботу про виноградники. З бур’янами борються не за допомогою пестицидів, а періодично скошують їх так, щоб залишки бур’янів ставали природним органічним добривом для винограду.
  • Устаткування для створення екологічно чистих вин виготовлено, в основному, з нержавіючої сталі, бочки – з екологічного дуба (такого, який ріс виключно в екологічних регіонах і не піддавався обробці хімічними речовинами). Дріжджі теж спеціальні.
  • Розливають органічне вино не в кисневому, як звичайне, а в азотному середовищі. Наслідком такої технології є суттєво нижчий вміст сульфітів (речовин, необхідних для запобігання повторного бродіння в пляшці) в готовому продукті й істотно вищий вміст збережених вітамінів і мінеральних речовин, за які вино і вважається корисним напоєм (в розумних кількостях, зрозуміло).

Отже, органічне вино дозволяє нам насолоджуватися всією палітрою природного смаку і гарантує тільки корисну дію на наш організм. Тому, можемо із впевненістю стверджувати, що органічні вина – не просто модна тенденція, а свідомий підхід до того, що споживаєш.