fbpx

Можливість випуску рожевого просекко, про яку говорили останні кілька років, нарешті стала реальністю.

Коротка передісторія:

У травні 2019-го року Консорціум (Consorzio di Tutela del Prosecco DOC) вирішив дати зелене світло виробництву знаменитого вина просекко в версії Rosé. Саме це відкрило нову сторінку «історії просекко».

Було дозволено, під час виготовлення, окрім сорту Глера, використовувати червоний сорт винограду – Піно Неро (Pinot Nero). Але лише той, який вирощений в регіоні Prosecco DOC. Його вміст має коливатись в межах від 10% до 15%.

Для отримання рожевого ігристого використовується аналогічний метод, як і для традиційного білого просекко – метод Шарма. Частина червоного вина із сорту Піно Неро додається до вина із білого сорту Глера до отримання потрібного відтінку кольору. Потім проходить вторинну ферментацію з більш тривалим періодом витримки.

Marca Oro Prosecco DOC Rosé Brut Millesimato від бренду Valdo – прем’єра на ринку просекко. Це – ігристе рожеве сухе вино, виготовлене із винограду сортів Глера 90% та Піно Неро 10%. Його колір по-справжньому вишуканий – яскраво рожевий з насиченими бліками. А аромат та смак – квітковий, ніжно-фруктовий, з нотами яблук, груш і червоних фруктів. Воно – чудовий аперитив, прекрасно доповнить пасту, а також страви з риби та морепродуктів.

У вас є нагода одними з перших його скуштувати.