fbpx

Цього тижня знайомимо Вас із міцним алкогольним напоєм для витончених натур, які знаються на справжній насолоді. Мова піде про Хіггінс Джин від легендарного бренду Тосо.

«Джин» ще називають «ялівцева горілка». Саме ялівець – той компонент, який формує характерний особливий смак напою. Якщо ж говорити про походження самого слова «джин» – то тут не обійшлось без французів («ялівець» французькою – genievre, що трансформувалось з часом у «джин»). 

Історія виникнення цього напою сягає ще 17 століття. Саме тоді голландський лікар Франциск Сільвій почав лікувати своїх пацієнтів саморобною мікстурою на основі ялівцю, яка покращувала самопочуття та кровообіг. Смак цієї мікстури був дуже схожий на смак сучасного джину.

Цікавим, до речі, є і той факт, що міцність джину законодавчо затверджена у країнах Європейського Союзу. Причиною стало те, що з появою коктейлю Джин-тонік недобросовісні виробники суттєво знизили міцність цього напою. Вони сподівались, що, змішуючи його з тоніком, ніхто із споживачів не помітить різницю. Але все виявилось зовсім не так. Поціновувачі джину моментально зауважили, що смакові і ароматичні властивості напою стали помітно гіршими. Саме тому у 1960-х роках в Європі прийняли закон, який говорить, що міцність джину не може бути нижчою за 37,5%. 

Під час виготовлення Хіггінс Джину основними інгредієнтами є чиста дистильована вода, зерновий спирт та «букет» трав, які тримаються у строгій таємниці. Досвідчені сомельє стверджують, що окрім ялівцю у цьому джині відчуваються ноти цедри, коріандру, кориці, яблука та мигдалю. Проте, чи дійсно там є ці складові достеменно не відомо.

Компанія «Регно Італія УА», яка є офіційним імпортером Хіггінс Джину в Україну, дослідила як же правильно його споживати. І ось наш висновок.

Для поціновувачів міцного алкоголю оптимальним буде споживання джину в чистому вигляді, охолодженим до температури 6-8 градусів. Особливістю та індикатором «статусності» та якості Хіггінс Джину є характерне відчуття холоду вже після першого ж ковтка. В даному випадку оптимальну гастрономічну пару джину складуть каперси, лимон, корнішони, витримані сири, маринована цибуля або оливки.

Якщо ж Ви за більш «легкі» напої, тоді радимо скуштувати мікси Хіггінс Джину із журавлиновим морсом, апельсиновим, грейпфрутовим, лимонним соками або із колою. Найпоширенішою пропорцією в даному випадку є 1:1, але це вже на Ваш розсуд. Ще одним варіантом споживання джину, який особливо популярний у Великобританії, є його поєднання із вершками. Англійці стверджують, що саме так джин розкриває усі свої приховані смакові нюанси.

Ми впевнені, що після того, як Ви оберете для себе оптимальний варіант насолоди Хіггінс Джином, він стане частим гостем на Вашому столі.