fbpx
Келих вина – незамінний атрибут кожного свята чи зустрічі із друзями. Але далеко не всі і не завжди можуть вживати алкоголь. Для таких людей виробники створили альтернативний варіант – безалкогольне вино. За складом воно ідентичне традиційному, за винятком одного інгредієнта – спирту.

Таке вино можуть вживати без наслідків і шкоди для здоров’я всі ті, кому із певних причин, чи переконань, алкоголь протипоказаний.

Історія появи, технологія виробництва.

У 1908 році німецький винороб Карл Юнг запатентував методику отримання безалкогольного вина, в якій спочатку ніхто не побачив великих перспектив. Лише майже через століття ідея почала масово втілюватись в життя, а користь «винаходу» була гідно оцінена та лягла в основу цілої індустрії.

Безалкогольне вино можна отримати трьома способами:

  1. Метод випарювання етанолу шляхом доведення звичайного вина до температури 80-85° С і подальшого охолодження. Головний мінус методики – втрата початкового смаку і аромату, пов’язана з пастеризацією.
  2. Вакуумна дистиляція дозволяє отримати безалкогольне вино шляхом нагрівання до 27° С. Незначне підвищення температури зберігає смаковий букет. Саме цю технологію винайшов Юнг, і саме її використовують більшість виробників в Німеччині, Бельгії, Іспанії, Франції.
  3. Зворотний осмос – інноваційна методика, яка передбачає фільтрацію через найтонші мембрани, що затримують молекули спирту. Цей спосіб дорогий і трудомісткий, що позначається на ціні безалкогольного вина.

Безалкогольне вино зберігає всі корисні речовини традиційного напою. У ньому містяться все ті ж антиоксиданти та поліфеноли, які захищають організм від атеросклерозу, клітини від передчасного старіння, знижують рівень холестерину. Крім того, сухе безалкогольне вино практично не містить цукру, тому його, без сумніву, можна вживати людям, які страждають на цукровий діабет.

До того ж, келих безалкогольного вина містить вдвічі менше калорій, у порівнянні зі звичайним. Таке вино рекомендовано при хворобах, пов’язаних зі зниженою секрецією шлункового соку, тому що винна і яблучна кислоти, які містяться в напої, допомагають легше перетравлювати важку їжу.

Вживання вина без вмісту алкоголю не протипоказане при проблемах серця, печінки і нирок. Червоне сухе безалкогольне вино знижує кров’яний тиск і, за рахунок дії поліфенолів, значно скорочує ризик серцево-судинних захворювань та розвитку інсультів (до 20%).

Компанія Регно слідкує за усіма тенденціями у світі вина, тому, у нашому імпорті є чудове німецьке безалкогольне вино – Dr.ZenZen Riesling Alcoholfrei.

Воно – справжній скарб для тих, хто з певних причин не вживає алкоголю. Вино світло-золотистого кольору із ароматом свіжих цитрусових фруктів. Володіє гармонійним, фруктовим смаком із затяжною тонкою кислотністю. Ідеальну гастрономічну пару складе легким закускам, стравам з риби, телятини та м’яса птиці.

Безалкогольне вино Dr.ZenZen Riesling Alcoholfrei – розширюємо горизонти смаків.