fbpx

Amaretto Teodoro Negro – романтичний лікер, наскрізь просякнутий ароматом мигдалю. Із італійської «amaro» – «трішки гіркуватий».  Появу цього алкогольного напою пов’язують із красивою, і, водночас, трагічною історією кохання.

Існує легенда, що в 1525 році італійський художник Бернандіно Луїні займався розписом фресок в Саронно. Коли він працював над створенням образу Мадонни, позувати йому зголосилася молода вдова. Між живописцем і жінкою спалахнула любов, але, на жаль, Луїні був змушений розлучитися з коханою. Жінка, на прощання, подарувала йому пляшку домашнього гіркого напою. Саме тому амарето називають «лікером кохання».

Amaretto Teodoro Negro володіє глибоким темно-бурштиновим кольором. Його смак і аромат надихають нотами мигдалю, марципана, вишні та пряних спецій. Згідно правил, амарето слід вживати в якості дигестиву. Але, як відомо, правила існують для того, щоб їх порушувати.

Цей лікер часто є складовою різноманітних коктейлів. Або, як варіант, інгредієнтом до чаю чи кави (для надання цим напоям приємного мигдалевого присмаку і аромату).

Рецепт «кавового варіанту» вживання Amaretto Teodoro Negro  виглядає так: зерна кави підсмажують разом з мигдалем. Потім дрібно перемелюють, засипають у киплячу воду та чекають на появу піни. Отриманий напій настоюється 20 хвилин, після чого знову доводиться до кипіння. Готову каву розливають у горнята, додають лікер Amaretto Teodoro Negro, цукор та вершки за смаком. Якщо ж Ви вирішили гастрономічно проекспериментувати, тоді ось оптимальні пари для цього лікеру: твердий витриманий сир, ванільне або шоколадне морозиво, фруктові десерти, чорний та молочний шоколад або горіхи.

До речі, ще одна легенда стверджує, що цей лікер розливають лише у пляшки квадратної форми для того, щоб гурман міг навіть у темряві, безпомилково, із безлічі пляшок, обрати саме ту, єдину, – із улюбленим напоєм.

Amaretto Teodoro Negro точно закохає у себе своїм ніжним і, водночас, терпким пряним смаком та ароматом мигдалю кожного, хто зробить хоча б ковток.