fbpx

«Вода життя», «та, що втамовує біль», «справжня екстазі» – це все про граппу… Граппа належить сімейству бренді. ЇЇ виготовляють і Франція, і Іспанія, і Португалія, але лише Італія змогла перетворити місцевий колоритний напій в експортний продукт світового рівня.

Походження слова «граппа» захищене італійським законодавством, тому, всі напої, виготовлені не в Італії по праву можна назвати як завгодно, лише не граппою.

Сьогодні вона вважається алкогольним символом Італії, а до 70-х років ХХ століття була грубим виноградним напоєм для бідняків та селян. Саме тоді, коли сільське господарство в Італії стало престижною працею, граппа із глиняних горнят «переселилась» в сяючі бокали.

Спеціальний фужер для цього напою із назвою grappaglas винайшов німецький дизайнер Геральд Бремер. Бокал формою нагадує тюльпан і найкраще дозволяє насолодитись всіма нюансами напою. Саме в ньому граппа повністю розкриває свій аромат родзинок, свіжого хліба, груш, шоколаду, ванілі…

Будучи класичним дижестивом, вона не вживається великими дозами. Близько 30 грамів охолодженого до 10-12 градусів напою подарують неземне задоволення усім гурманам.

Італійці люблять додавати у неї навіть каву, називаючи цей напій Caffe Corretto. Він чудово бадьорить та підіймає настрій на увесь день.

Не випускаючи з рук витончену ніжку бокалу з граппою, можна спробувати її в поєднанні із фруктами та ягодами, десертами та шоколадом, сирами та морепродуктами. Якщо говорити про мікси граппи та соків, то найоптимальніший варіант – гранатовий чи грейпфрутовий.

Однією із найвідоміших італійських грапп є вишукана та аристократична граппа BorgoAntico, вироблена легендарним заводом TOSO. Смак її елегантний та збалансований із приємними виноградними відтінками. Вона володіє кришталево-чистим прозорим кольором та рішучим характером. 

Компанія «Регно Італія УА», яка, до речі, є офіційним імпортером TOSO в Україні, гарантує райське задоволення від цього напою усім, хто погоджується із висловом «Vivat Ggrappa!!!»