fbpx
Cambozola – ідеально універсальний сир. Він – неймовірно смачний та «самостійний», без жодних гастрономічних поєднань. І, в той же час, він із найбуденнішої страви зробить кулінарний шедевр.

Пропонуємо Вам приготувати Медальйони з яловичини з камбоцолою та інжиром і переконатись в цьому.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Cambozola – 200 г
  • Інжир свіжий – 4 штуки
  • Вершкове масло – 20 грам
  • Пряжене вершкове масло – 40 грам
  • Стейки з яловичини – 4 штуки (по 150 г кожен)
  • Сіль, перець
  • Цибуля-шалот, дрібно порізана – 1 штука
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Кориця – трішечки (на кінчику ножа)
  • Червоне вино – 250 мл

Спосіб приготування:

Інжир помити, розрізати навпіл та підсмажити з обох сторін у розтопленому маслі. Дістати його з сковорідки та відставити на тарілку. Додати на сковорідку пряжене вершкове масло та підсмажити медальйони по 3-4 хвилини з кожного боку. Лише після цього приправити медальйони сіллю та перцем. Викласти медальйони на деко, накрити фольгою та залишити стояти.

Почистити та дрібно порізати цибулю-шалот. Підтушити її у соці, який залишився після смаження м’яса. Додати цукор та корицю і ще трішки тушити. Додати червоне вино та залишити на кілька хвилин на малому вогні. Розрізати Cambozola на чотири шматочки, відділити краї з білої плісняви та поділити шматки навпіл. Покласти на кожен медальйон по шматку сиру та інжиру. Розігріти духовку до 200 градусів. Запікати медальйони до тих пір, поки сир не почне плавитись.

Медальйони з яловичини подавати на тарілках з рештою інжиру та сиру. Зверху полити винним соусом.

Смачного!

Догори