fbpx

Здається, 22-24 жовтня весь Львів був на «Святі Сиру та Вина», який щорічно збирає найбільших гурманів та поціновувачів вишуканих смаків. В програмі традиційно: величезний ярмарок сирів та вин, смачні дегустації, кулінарні майстер-класи, розваги для всієї родини.

На кілька днів місто перетворилося на винно-сирну столицю не дарма. Історики запевняють, ще чотири століття тому клімат у Львові був настільки теплим, що на південних схилах Високого Замку, Личакова, а потім — на пагорбах Кайзервальду були плідні виноградники, які забезпечували львів’ян сотнями бочок вина. Ми шануємо традиції та історію, тому щороку беремо участь у «Святі сиру і вина».

Одна з цінностей компанії Regno відкриваємо найкращі смаки світу, перевершуємо очікування кожного. Цього разу ми пригощали львів’ян та гостей міста унікальними смаками сирів брендів Käserei Champignon та Landana, які імпортує компанія Regno. 

Витримані, безлактозні, пікантні, м’які, з білою та блакитною пліснявою — лінійка сирної продукції Käserei Champignon вже полюбилась українцям. Німецька компанія, яку назвали завдяки сиру Камамбер та його вираженому аромату свіжих грибів (Шампіньйон), за 118 років існування отримала багато нагород та найпрестижнішу премію у молочній індустрії — медаль імені Антона Ферра. Найбільше гостям смакував Dorblu Grand Noir — безлактозний пікантний сир з блакитною пліснявою, який витримується у спеціальній чорній восковій плівці (захищає дозрівання сиру від світла та дозволяє набути більшої насиченості в ароматі та смаку). Dorblu Grand Noir має у своєму арсеналі дві престижні нагороди — «World Cheese Championship Best Blue Cheese» та «Reserve Champion at International Cheese Awards».

Прийшовся до смаку відвідувачам і асортимент голландської компанії Landana, яка виготовляє безлактозні напівтверді та тверді сири з коров’ячого, козячого та овечого молока, з різноманітними додатками. Деякі позиції мають витримку 500 та 1000 днів, що додає продукту насиченого смаку з приємним карамельним післясмаком. Загалом бренд «Landana» може пишатися 32-ма нагородами на різних конкурсах.

Гордість компанії — Jersey Mild, надзвичайно ніжний напівтвердий молодий сир з молока корів породи Джерсі. Вони пасуться 180 днів на рік, мають збалансовану дієту, лежать на м’яких матрацах у стійлах і насолоджуються масажем спеціальними щітками під класичну музику. Завдяки цьому, Джерсі дають значно більше та значно якісніше молоко, ніж в інших корів! Смак цього унікального сиру також гідно оцінили місцеві гурмани. Доповненням до сирів наші сомельє пропонували німецькі, іспанські, португальські та італійські вина, які ідеально доповнювали та підсилювали одне одного. 

Подібні заходи наш улюблений формат, адже ми ретельно готуємось, підбираємо найкращі позиції, щоб кожен гість скуштував всю смакову палітру Європи.  До зустріч наступного року!

P.S. Одна з найпопулярніших американських платформ для пошуку подорожей Trips To Discover днями опублікувала список ТОР-7 осінніх фестивалів світу. «Свято сиру і вина у Львові» його очолило.