fbpx

Продовжуємо знайомство з нашою командою — людьми, які вже майже рік, впевнено поєднують роботу у компанії та волонтерство.

“Україна та українці точно переможуть, іншого варіанту не допускаю. Вороги самі підписали собі смертний вирок, показали, що нічого людського у всьому, що зветься російським немає і бути не може. Весь світ з нами, ми рашистам точно «вломимо по-дорослому», – з неабияким запалом говорить Микола Оршак, директор з персоналу компанії REGNO у мирному житті та волонтер нашого “Центру волонтерства та захисту” під час війни. Каже, що попри усі складнощі та виснаження, його мотивують та надихають героїзм ЗСУ, оптимізм волонтерів та звичайних людей: “Коли втомлююсь питаю себе: що буде якщо сили втратять наші хлопці та дівчата на передовій? І втома вмить зникає”.

Про перший день війни чоловік згадує неохоче. “Це був найгірший ранок у моєму житті. В моїй країні почалась повномасштабна війна з росією, на той момент в Києві, де знаходилась моя кохана донечка, приземляються ракети.  Евакуювати доньку самостійно було неможливо. Вже за 15 хвилин ми з дружиною знайшли людину, яка їхатиме з Києва у безпечні регіони та зможе врятувати нашу дівчинку”, – каже Микола. 

Морально триматись у перші години війни допомогло волонтерство, оскільки робота Миколи була пов’язана з побудовою команди, то тут його навички стали неабияк потрібні. “Я поїхав відразу в наш офіс, оскільки розумів, що мушу терміново завантажити свій час. О 9:00 годині ранку, за участі найкрутіших людей з якими мені доводилось працювати з різних компаній та регіонів України, народився наш волонтерський центр. Ми відразу визначили напрямки якими займаємось в першу чергу, розподілили обов’язки та почали працювати. Через 22 години, до Львова прибула моя донька, а через 30 годин я згадав, що потрібно ще їсти та спати. Але я щасливий від того, що роблю. Будую команду, знаходжу людей, тримаю загальний бойовий дух. Волонтерство для мене – це спосіб наблизити перемогу та допомогти тим, хто потребує”.