fbpx

Продовжуємо знайомство з нашою командою — людьми, які вже майже рік, впевнено поєднують роботу у компанії та волонтерство. Це – Віра Кашпрук, їй 39 років, вона фахівець з трейд-маркетингу. Але війна відкрила в ній нові навички та таланти – зараз Віра координатор двох прихистків, які з перших днів війни приймають сотні українців.

Про початок війни дізналась від друзів з Києва, які розбудили її о 5.30 та надіслали фото жахливих ракетних влучань. “Почала телефонувати родичам, співробітникам, друзям,  намагаючись виваженим, спокійним голосом повідомити про початок війни. Я одразу долучилась до волонтерства. Було дуже багато роботи на складі ЦВЗ. Досить швидко вдалось організувати приймання та сортування гуманітарки, яка без зупинки завозилась. Паралельно, буквально за два дні, запустили  великий прихисток на складі, організувавши спальні місця, кухню, сан.зони та адміністрування”

Через місяць війни, з нуля вдалось запустити ще два прихистки, адміністрування над якими жінка взяла на себе. Їй дводиться організовувати все для функціонування прихистків і якісного проживання в них людей – від забезпечення харчування, прання, дрібних ремонтів на прихистках, до організації дитячого дозвілля, психологічної допомоги, допомоги з працевлаштування. “Складно було тільки на початках, коли багато переселенців з різними потребами, історіями, емоціями. Тоді ми ще не знали як правильно заспокоїти, надати допомогу, донести інформацію, знайти потрібні речі чи слова для людини. Але досить швидко усі, хто волонтерив у прихистках, навчились бути виваженими, спокійно ставитися до будь-яких питань та потреб ВПО, розуміти усіх тварин і людей. Ставитись до всього з залізним терпінням і доброю посмішкою та вірою в перемогу”, – розповідає Віра.

На запитання про втому Віра відповідає з усмішкою: “Втома не встигає за мною. На це просто немає часу і бажання. Відпочинемо після перемоги. Волонтерство надихає, допомагає засвоїти нові навички, поділитись власним досвідом, відчути користь від своєї діяльності. Ця справа дала мені дуже багато нових знайомств з абсолютно різними людьми та історіями,  з різних куточків України та світу, новий досвід і відсутність часу для стресу».