fbpx
18-20 жовтня у Львові відбулась головна гастрономічна подія осені – Х Ювілейне Свято Сиру і вина. На три дні територія Палацу Потоцьких перетворилась на місце зустрічі сирно-винних гурманів з усієї України.

Було проведено цілу низку розважальних заходів для всієї родини: винні дегустації, курси, малювання картин вином, корк-арт, велика давильня винограду та багато іншого. Окрім того, третій день свята було оголошено святом сирника. Всіх гостей пригощали справжнім, львівським сирником, за традиційним рецептом.

На цьогорічному святі Сиру і вина була представлена як продукція великих виробників та імпортерів, так і  регіональні органічні продукти. Особливою популярністю серед відвідувачів користувались два стенди. На одному були представлені сири з Німеччини – легендарного виробника Kaserei Champignon, на другому – сири з Голландії – популярних брендів Landana та Prima Donna.

  

На стенді Kaserei Champignon були представлені наступні сири:

Cambozola – особливий делікатес із «подвійною пліснявою», який є «міксом» французького камамберу та італійської горгондзоли. Лідер з продажу серед м’яких сирів в Німеччині. У 2019-му році – переможець номінації «Чудовий смак» на конкурсі Superior Taste Award в Брюсселі.

Dorblu Grand Noir – найкращий в світі сир з пліснявою (у 2016 році). Його унікальна особливість – дозрівання в чорній восковій оболонці. Саме це наділяє його неповторним ніжно-пікантним характером. І саме оболонка захищає благородну поверхню сиру від світла, зберігаючи тим самим всю гамму смаків та післясмаків.

Montagnolo – неймовірний делікатес, ззовні вкритий білою пліснявою, всередині – з прожилками блакитної.

На стенді брендів Landana та Prima Donna відвідувачі мали змогу скуштувати:

Landana Jersey Mature – це особлива гауда, виготовлена із молока особливих корів – корів породи Джерсі. Вони утримуються в ідеальних умовах та харчуються по індивідуально розробленому екологічному меню. Ефект очевидний – молоко найвищої якості, неймовірно багате білками, вітамінами та мінералами. Виготовлений вручну, сир витримується на дерев’яних полицях під суворим контролем. Результат – повнотілий, екстра-вершковий, ароматний сир в кращих голландських традиціях.

Landana 1000 днів витримки – твердий сир із коров’ячого молока, витриманий майже три роки.Володіє характерним гармонійним ароматом та зернистою текстурою. Смак насичений, солонуватий, із збалансованими нотками горіха та карамелі.

Landana Goat Cheese Old – сир із козячого молока, витриманий 10 місяців. Світло-пшеничного кольору. Володіє неповторним ароматом, досить твердою текстурою та характерним для козячого сиру смаком.

Саме завдяки компанії Regno, яка є імпортером всіх цих сирних делікатесів, їх можна знайти на полицях найбільших супермаркетів країни.