fbpx

В цій статті використана інформація, на основі матеріалу Mind. https://mind.ua/publications/20212554-andrij-nemirovskij-regno-italiya-ua-za-chas-karantinu-prodazhi-importnih-delikatesiv-virosli-v-se

Опинившись на карантині, українці, в пошуках позитивних емоцій, адаптувались та тішать себе і рідних приємними дрібницями дома. Наприклад, смачною їжею, яка, як відомо, провокує вироблення гормону щастя – ендорфіну, що зараз дуже актуально. Як наслідок, за час карантину продаж імпортних елітних продуктів зріс.

“Якщо аналізувати продажі супермаркетів, кризи немає. Продажі елітних сирів і алкоголю зростають майже всюди в середньому на 17%. Люди раніше балували себе смачною їжею в ресторанах, а тепер купують її додому” – розповів в інтерв’ю Mind виконавчий директор ТзОВ «Регно Італія УА» Андрій Немировський. 

Він додає, що один із найголовніших принципів компанії імпортера “Регно” – зробити якісні імпортні делікатеси доступними українським споживачам, щоб кожен міг потішити себе смачними продуктами «не за всі гроші».

Без документів та в антисанітарії – експерти нагадують, чому не варто купувати імпортні продукти невідомого походження.

За час карантину в Україні на 17% зросли продажі елітних делікатесів, сирів, м’яса та алкоголю. Експерти пов’язують це з тим, що українці перестали ходити в ресторани, тому купують улюблену їжу додому. Частину імпортних делікатесів ми звикли купувати у дрібних торговців та перекупів, які часто незаконно везуть їх з-за кордону. Але проблема в тому, що якість таких продуктів, умови їхнього транспортування і зберігання практично неможливо контролювати.

“Найчастіше контрабанда виглядає так: люди, що живуть біля кордону, переходять його, забирають пакети з продукцією і несуть в Україну в незрозумілих умовах. Наприклад, сир потрібно зберігати при +5 градусах, а вони ходять в будь-яку погоду, і в +15, і в +20, і вище градусів” – розповів в інтерв’ю Mind виконавчий директор ТзОВ «Регно Італія УА» Андрій Немировський.

За його словами, такі умови для транспортування їжі просто не припустимі. Той самий сир може провести в дорозі день, або ж і кілька діб. За цей час в ньому розвиваються мікроорганізми, які можуть бути небезпечні для здоров’я, тим більше влітку. Саме тому, за словами Андрія Немировського, імпортні делікатеси потрібно купувати в перевірених магазинах та супермаркетах, які завжди працюють з імпортером чи виробником на пряму.