fbpx

Ви знаєте, яке просекко вважається найкращим? Те, яке виготовлене в місцевості Картіцце.

Згідно класифікації, Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG – обмежена категорія італійських білих ігристих вин, які мають найвищий ступінь якості і виробляються в місцевості Картіцце, яка знаходиться на схилах однойменного пагорба, на заході провінції Вальдобб’ядене.

Пагорб Картіцце – це виноградник висотою 300 метрів. Його площа – 107 га, а власниками є 140 виноробів. Гектар цього виноградника оцінюється, щонайменше, в 1 млн $. З одного гектара, згідно з італійським законодавством, дозволено збирати не більше 12 тон сировини. Урожай, через особливості рельєфу, з плантацій збирають тільки вручну. В рік в місцевості Картіцце виробляється близько 8 млн пляшок вина. Іноді, для його опису вживають термін «Grand Cru».

 

Valdo Oro Puro Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG – ідеальне італійське просекко. Виноград для його виготовлення збирається з середини вересня до початку жовтня та проходить обробку з м’яким пресуванням і ферментацією при контрольованій температурі 18°С. Наступний етап – витримка 3 місяці за методом Шарма (Charmat), а потім – в пляшках.

Результат – просекко насичено-жовтого кольору з легкими золотими бліками. Його аромат та смак – вишуканий, збалансований, елегантний, з нотами диких яблук, квітів акації та меду. Це просекко прекрасно поєднується з фруктами та легкими десертами. Щоб сповна насолодитись цим прекрасним ігристим, його, перед подачею, рекомендовано поступово охолодити до температури 6 – 7 ° С.