fbpx

Є серед асортиментного ряду сирів, які ми імпортуємо, особливий “екземпляр”…Сир, який отримав золоту нагороду на конкурсі World Cheese Awards в Бірмінгемі, а на конкурсі United Kingdom’s Guild of Fine Food був відзначений усіма членами журі найвищими балами (серед 2777 сирів!). Це всесвітньо відомий сир голландського бренду Landana –  Гауда “1000 днів витримки”.

Його виготовляють із коров’ячого молока  та, як не важко здогадатись, витримують 1000 днів. Отриманий результат точно приємно вразить Ваші смакові рецептори… уявіть лише, твердий сир кольору меду та стиглої пшениці, у структурі якого відчутні кристалики протеїну (як у пармезану або грана падано). У його ароматі вловимі ноти волоського горіха, а смак – солений, із легкою солодкістю, яка гармонійно поєднується із карамельними нюансами.

Цей витриманий сир – справжній шедевр. Він чудово смакує в якості самостійної закуски та із легкістю прикрасить будь-яку сирну тарілку. Якщо ж Ви любите експерименти, то пропонуємо Вашій увазі рецепт, родзинкою якого є саме сир Гауда “1000 днів витримки”.

Карамелізовані груші із сиром (інгредієнти на 4 порції):

  • 75 грамів сиру Гауда  «1000 днів витримки», нарізаних тонкими скибками;
  • 2 великі стиглі груші;
  • 300 – 400 мл червоного вермуту (наприклад, Martini Rosso);
  • 60 мл мигдального лікеру (наприклад, Ділмор «Амаретто Класіко»);
  • 80 грамів цукру;
  • дві жмені волоських горіхів (крупно нарізаних).

Спосіб приготування:

Груші помити, очистити від шкірки, розрізати навпіл та обережно ножем дістати серцевину. Потім покласти у каструлю та залити вермутом (щоб повністю покрити їх). Додати амаретто та цукор і кип’ятити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Груші залишити вистигати у отриманому сиропі.

Діставши груші, поставити сироп назад на слабкий вогонь, до загустіння.  Груші, тим часом, покласти на роздільну дошку (розрізаною стороною вниз) та гострим ножем зробити на них надрізи (переконайтесь, що розрізані скибочки груші з’єднані між собою). Кожну половинку груші покласти на окрему тарілку, полити соусом, посипати сиром Гауда  «1000 днів витримки» та грецькими горіхами.

До речі, компанія «Регно Італія УА» радить підібрати до цього ресторанного кулінарного шедевра біле ігристе солодке вино, наприклад Донеллі «Фріззантіно Б’янко Амабілє», Фіокко Ді Віте «Москато д’Асті» DOCG або Фіореллі «Гран Десерт» VS.

Смачного!