fbpx

Немає нічого романтичнішого, аніж червоні троянди, аромат парфумів і червоне італійське вино. Багатий букет фруктів, який переливається в бокалі та насичує вас морем відчуттів. Особливо ігристе, яке вабить і розслабляє, чарує і зваблює. Чи не так?

А яку романтику любите ви?

Біла чи червона, суха чи солодка, але у вашій романтиці ігристе вино буде тією родзинкою, яка прикрасить вечір. Мистецької пристрасті вам додасть Fragolino Fiorelli Rosso. Солодке ігристе вино, збагачене смаком щойно зібраної полуниці. Післясмак не залишить вас байдужими. Опісля такого вина романтична атмосфера стане ще більш палкою і приємною. Але вам стане цікаво, чому саме це вино?

Звідки й чому такий цікавий смак італійського вина?

Чи не кожен знає, що італійські вина – одні з найсмачніших. Такі вина завжди відзначалися своїм солодкуватим і неординарним букетом в бокалі. Проте не багато хто знає, що вино – це один з перших напоїв алкогольного типу. Існує таке питво вже понад 3 тисяч років. Тільки уявіть! Проте приготування цього романтичного напою з кожним століттям змінюється.

Часто-густо світові виробники вина спрощують та автоматизовують процес виноробства, відтак і втрачається весь смак у вині. Італійці ж роблять вино з любов’ю. Їхні напої відзначаються своєю якістю, своєю пристрасністю відносно давніх процесів виготовлення вина. Це стосується не тільки землі, на якій вирощують, а й сортів винограду і самої технології приготування. Адже виноград любить людські руки. Та й все, що ми готуємо власноруч, переймає наші настрої, ба навіть любов. А тому споживачам приємніше пити такий продукт. Саме тому гастрономія Італії настільки вражає своїми смаками.

А чи знаєте ви як робиться ігристе вино?

Для того, аби вино мало бульбашки, як у шампанського, себто вважалося ігристим, його насичують вуглекислим газом. Вуглекислий газ виникає з природнього бродіння винограду. Аж ніяк не штучним способом!  Фраголіно Фіореллі виготовляють саме так. Певно, тому так багато людей любить цей сорт вина.

Стародавня убогість і нинішня вишуканість

Мало кому відомо, що вино в Італії, на початку його створення, не вважалося ані вишуканим напоєм, ані романтичним. Пили вино навіть раби! Вино було напоєм, який бадьорив, напоєм, який допомагав перетравлювати харчі.

Пізніше ж вино набуло своєї значимості. Про це свідчить той факт, що його зберігали у спеціальних амфорах. Римляни тоді вже розуміли, що алкогольний напій вбирає запахи і тримати його деінде – не варто. Смак вина повинен зберігатися у посудинах, які не псуватимуть вина. Не дивно, що сьогодні існує традиція зберігання вина не у пластикових чи паперових пляшках, а в скляних.

Про ігристе вино в старовину навіть і не йшлося. Це нині вважають фешенебельним напоєм. Дорогим і статусним. Раніше таке вино вважали перебродившим. От так от, від стародавньої убогості до нинішніх розкошей.

Вишукане і п’ють вишукано!

Варто також знати з чого пити ігристе вино Фраголіно Фіореллі, адже через це може й змінитися аромат, ви можете не відчути все багатство напою. Буквально залежить від товщини бокалу, його розмірів, його форми. Для Фраголіно Фіореллі, як і для більшості вин такого роду, підходять бокали із подовгастою формою. Вважається гарною подачею, коли бокал на дні має виїмку, або зірочку. Завдяки таким нерівностями краще утворюється піна.