fbpx

Шампанське — це класика, яку повинна мати в асортименті кожна компанія-імпортер. До слова, «шампанським» називають ігристе вино, яке виробляють виключно у французькому регіоні Шампань з місцевих сортів винограду. Справжнє шампанське — результат складного двоетапного бродіння, яке називають “методом Шампенуа”. В процесі виготовлення вино проходить дві ферментації — від виноградного соку до базового, тихого вина, і потім від тихого до ігристого. Законодавчий мінімум витримки ігристого на осаді — 12 місяців (плюс три місяці після зняття з осаду). Хоча на практиці, терміни завжди довші. Саме тому такий метод виробництва ігристого вважається одним з найскладніших.

Ми довго шукали достойне шампанське і нарешті знайшли — бренд Bernard Remy! Це невелика французька виноробня, яка була заснована у 1968 році у селі Аллемант, на півдні, у самому серці Кот-де-Блан. На внутрішньому ринку Франції бренд дебютував ще на початку 70-х років, отримавши чудові відгуки. З часом, компанія розширилась, і в 1983 році Bernard Remy побудували власний виноробний завод.

Тепер, через більш ніж 50 років після заснування, Bernard Remy володіє 11-ма гектарами на  первинних ділянках провінції Шампань, включаючи райони Grand-Cru. Засновник компанії Бернард Ремі та його син Руді додали до їхніх земель в Кот-де-Блан і Сезанне (які спеціалізуються на виробництві Шардоне з вапнякових ґрунтів), декілька гектарів в Аубі (де вирощується Піно Нуар) та у Валль-де-ла-Марн (де основним сортом є Піно Меньє).

Син Бернарда, Руді Ремі почав працювати під наглядом свого батька у 1996 році, і повністю взяв управління компанією у 2008 році. Завдяки сімейній співпраці батька та сина, компанія створює унікальні вина, базуючись на стародавніх традиціях, які перевірені часом. В асортименті компанії є ігристі Grand-Cru та навіть рожеве шампанське, яке поєднує вишуканість із делікатністю.

Відтепер лінійку справжнього класичного шампанського бренду Bernard Remy можна знайти у портфелі компанії Regno.