fbpx

Що Ви найчастіше подаєте до сирної тарілки? Так, так, відповідь однозначна – вино, правда? Сьогодні компанія «Регно Італія УА» пропонує ламати смакові стереотипи. Як стосовно чаю з сиром?

Ми згідні, що таке поєднання радше сприймається як гастрономічний експеримент, але, погодьтесь, чим сміливіші смакові дуети, тим насиченішим та яскравішим стає життя!

Цей експеримент дуже вдалий та багатообіцяючий, якщо вірно підібрати пару. І сир і чай з’явились в раціоні людей досить давно, але існували дуже віддалено один від одного. Чай «жив» в Китаї, а сир – в Європі. Саме тому вони довгий час не пересікались на столах гурманів.

Чай служить каталізатором тонких смакових відтінків, допомагає розкрити сири із багатошаровим смаком. Для того, щоб створити ідеальну сирно-чайну пару потрібно запам’ятати кілька основних правил і буде Вам смачно!

  • Чай та сир мають бути схожими за характером;
  • Не варто намагатись поєднувати делікатний напій з «потужним» ароматним сиром;
  • При цьому міцний чорний чай і ніжний на смак сир також не сподобаються Вашим рецепторам.

Компанія «Регно Італія УА» рекомендує:

Для терпкого чорного міцного чаю ідеальний дует складуть витримані сири (Landana 500 днів та Landana 1000 днів витримки, Prima Donna Maturo) або благородні із блакитною пліснявою (Landana Blue, Dorblu або Montagnolo від німецького бренду Kaserei).

До ніжних білих та зелених чаїв «Регно» рекомендує спробувати молоді козячі та овечі сири від бренду Landana, а також м’які сири із пліснявою (Брі, Камамбер, Альгойський з вершками та Ружет від німецького бренду Kaserei).

До чаю Пуер з витриманим насиченим смаком рекомендуємо спробувати сири із міксом білої та блакитної плісняви (Камбоцола або Монтаньйоло від бренду Kaserei).

Урізноманітнюйте своє гастрономічне життя та пам’ятайте, що правила існують, щоб їх порушувати! І нехай весь світ зачекає поки Ви насолоджуєтесь!