fbpx

Не секрет, що основний інгредієнт справжнього італійського тірамісу — найніжніший вершковий сир маскарпоне. Самі ж італійці називають цей сир «смак раю на землі». А тірамісу в перекладі звучить як «підіймай мене вгору» (tira mi su), і дійсно, цей десерт на основі маскарпоне може легко підняти настрій будь-кому.

Маскарпоне родом з Італії, регіону Ломбардія на південному заході від Мілана. По факту та за рецептурою, – це не зовсім сир, а вершки, збиті з винною кислотою, лимонним соком або винним оцтом. Нерідко маскарпоне прирівнюють до сметани – настільки у цього продукту ніжний смак та м’яка консистенція.

Маскарпоне часто використовують для приготування багатьох страв, проте найпопулярнішим залишається рецепт традиційного італійського тірамісу, що здобув світове визнання. Його родзинка у балансі смаку — повітряний, не надто солодкий, проте дуже насичений. І все завдяки головному інгредієнту, найніжнішому вершковому сиру маскарпоне.

Для тих, хто любить унікальні якісні продукти так само як ми, ділимось рецептом тірамісу на основі Mascarpone Giglio.

Як приготувати тірамісу на основі Mascarpone Giglio

Інгредієнти

  • 500 г сиру Mascarpone Giglio
  • 300 мл готової кави
  • 50 г рому (або коньяку)
  • 350 мл жирних 33-36% вершків
  • 100 г цукрової пудри
  • 24 шт (1 упаковка) печива Савоярді
  • 2 ст. л. какао-порошку

Крок 1

Варимо 300 мл натуральної кави. Якщо варили в турці, то процідіть напій та залиште охолоджуватися до кімнатної температури. Додайте до кави 50 мл бренді або коньяку.

Крок 2

Дуже холодні жирні вершки збиваємо міксером з цукровою пудрою до м‘яких піків, додаємо Mascarpone Giglio, і збиваємо ще 1-2 хв, до однорідності.

Крок 3

Печиво Савоярді змочуємо у каві 1 секунду  та заповнюємо ним дно форми. Довше в каві не тримайте, інакше печиво розтане, а тірамісу врешті «попливе».  

Зверху розподіляємо 1/2 крему. 

Крок 4

І знову — Савоядрі змочуємо в каві  і викладаємо на перший шар. Зверху розподіляємо залишки крему, накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на 3-4 години, та найкраще на ніч.

Крок 5

Перед подачею посипте десерт 2 ст. л. какао. Якщо ви не любите його гіркуватий смак, можна цей пункт пропустити. І вуаля!

Куштуйте та насолоджуйтесь!