fbpx

Цього тижня наш алкогольний марафон продовжує напій, без якого не обходиться жодна літня вечірка. Це «Сангрія» Донна Кармен від легендарного італійського виробника Тосо.

Пропонуємо для початку розібратись, що ж таке «сангрія». Це коктейльний напій, особливо популярний у сонячних Середземноморських країнах, зокрема у Італії, Іспанії та Португалії. Історія цього напою налічує уже понад 400 років. Іспанські селяни у спекотні літні дні для тамування спраги носили фляги із червоним вином, яке розбавляли джерельною водою. Для того, щоб надати цьому «міксу» збалансованого ароматного смаку у нього додавали свіжі фрукти. Саме таким чином отримували коктейль, який носить назву «сангрія».  Проте світову популярність сангрія завоювала аж у 70-х роках ХХ століття, після участі у всесвітній алкогольній виставці у Нью-Йорку.

«Сангрія» Донна Кармен –це легкий літній коктейль, який відмінно тамує спрагу та із легкістю наповнює італійською темпераментною життєрадісністю та запалом. До її складу входять фрукти, такі як апельсини, полуниця, персики, яблука, диня (і це ще не повний перелік); ароматні спеції: м’ята, тархун, мускатний горіх та ін.; звісно ж, червоне сухе вино та тростинний цукор. Ще навіть не скуштувавши, а просто прочитавши всі інгредієнти, на зміну спекотному літньому настрою починає дмухати легкий бриз свіжості та енергії.

Цілком зрозуміло, що для того, щоб сповна насолодитись цим освіжаючим шедевром, сангрію обов’язково слід охолодити.  Ідеальним доповненням до неї стануть, звісно ж фрукти, шоколад, легкі літні десерти або салати. «Сангрія» Донна Кармен   це незамінний «атрибут» будь-якої літньої вечірки або пікніка у колі близьких та друзів. Зробіть хоч ковток, і Ви точно не станете нам заперечувати.

До речі, помилково вважати, що сангрія – виключно «літній» напій. Повірте, ніщо так не зігріє холодними зимовими вечорами, як «Сангрія» Донна Кармен. Єдине уточнення: її, звичайно ж, перед вживанням доведеться трішки підігріти))