fbpx
                                                                 «Хочеш бути схожим на аристократа – пий вермут»*
                                                                           *Адам Форд, власник преміального бренду вермутів

Ми цілком погоджуємось із всесвітньо відомим американцем, особливо, якщо мова йде про легендарний білий вермут від італійського бренду Fiorelli. До речі, насолодитись ним Ви маєте змогу завдяки компанії «Регно Італія Уа», яка є офіційним імпортером Fiorelli Vermouth Bianco в Україну.

Якщо трішки зануритись в історію цього благородного напою, то вважається, що перший вермут був створений давньогрецьким лікарем та філософом Гіппократом. На той час, основною «місією» вермуту було лікування захворювань шлунково-кишкового тракту. Але, не так сталось, як планувалось… Вермут настільки подобався всім, хто ним «лікувався», що швидко змінив «амплуа» та завоював лаври одного із найпопулярніших алкогольних напоїв у світі.

На превеликий жаль, ми не розкриємо Вам рецепт легендарного Fiorelli Vermouth Bianco. І зовсім не через впертість. Причина цьому проста та банальна – ми самі його не знаємо. Італійський завод Fiorelli тримає рецептуру та інгредієнти у строгій таємниці. Можемо лише припідняти завісу невідомості: у багатому букеті цього вермуту вловлюються нотки м’яти, кориці, кардамону, мускатного горіха, коріандру, імбиру, ромашки. І це лише невелика частина всіх складових… Пряний свіжий смак здивує гармонійним поєднанням солодкості та легкої гірчинки.

Не таємниця, що для того, щоб сповна насолодитись будь-яким алкогольним напоєм повинні бути дотримані певні правила споживання та гастрономічного поєднання. Тому, щоб поділитись з Вами ідеальними варіантами вживання Fiorelli Vermouth Bianco ми навіть провели гастрономічне дослідження…

Отже, його результати:

  1. Температура подачі. Перед споживанням радимо охолодити Fiorelli Vermouth Bianco до температури 12-15 °C. Можна це зробити заздалегідь, поставивши пляшку у холодильник. Або ж скористатись «допомогою» кубиків льоду. Єдиний нюанс: якщо Ви вирішили охолодити напій за допомогою льоду, то кидати його радимо безпосередньо перед вживанням. Причина проста – лід, під час танення, розбавляє вермут, і напій втрачає частину свого шарму. В процесі експерименту ми обрали для себе ще один цікавий варіант охолодження – ароматною альтернативою льоду  може бути заморожена полуниця.
  2. Ідеальні «соковиті» пари для Fiorelli Vermouth Bianco.  Як показало наше «розслідування», цей вермут прекрасно доповнюється далеко не усіма соками… Оптимальну гастрономічну пару йому складуть цитрусові фреші: апельсиновий, лимонний або грейпфрутовий. Якщо Ви, все ж таки, надаєте перевагу магазинним сокам, тоді радимо обирати ті, вміст цукру в яких є мінімальним. Цікавими, на наш погляд, є і комбінації із персиковим соком або соком із манго. Єдиний нюанс-застереження: дані бленди є досить солодкими, тому сподобається лише тим, хто надає перевагу злегка приторним коктейлям.
  3. Правильні пропорції. Оптимальним співвідношенням, за результатами нашого алкогольного дослідження, визначено пропорцію 1:1. Тобто, до 100 мл Fiorelli Vermouth Bianco додаємо 100 мл обраного Вами соку. 
  4. Гастрономічні «дуети». Якщо Fiorelli Vermouth Bianco виступає у якості аперитиву, то оптимально його доповнять оливки або маслини, солені крекери, морепродукти та тверді витримані сири. Якщо ж Ви полюбляєте доповнювати вермут десертами, тоді ідеальними парами стануть гіркий шоколад або цитрусові, на Ваш смак. 

Fiorelli Vermouth Bianco – аристократичний та багатий вермут, який нещодавно з’явився на алкогольних прилавках магазинів нашої країни. Проте, він вже заслужено користується неабиякою популярністю серед поціновувачів вермутів. Спробуйте, та переконайтесь, що це напій, який здатен подарувати Вам справжню райську насолоду із нотами ароматних трав та спецій.