fbpx

Тема, на перший погляд, елементарна і проста. Але, погодьтесь, певні труднощі зі створенням гармонійних смакових дуетів виникають досить часто. Компанія «Регно Італія Уа» виділила кілька основних правил, які допоможуть без особливих зусиль поєднувати вино та їжу.

1. Складне зі складним, просте із простим 

Звучить досить банально, але це один із основних принципів. Не варто в пару до простого сандвіча із куркою підбирати витримане Мерло або Неббіоло. І діаметрально протилежна ситуація, коли на Вашому столі вишукане фрикасе із свинини, яке гармонійно доповниться розкішним Кабарне.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: до святкових страв із м’яса обрати Le Rubinie Cabernet Sauvignon Veneto IGT.

2. Ніжне з ніжним, насичене з насиченим

Ніколи не поєднуйте тонкі легкі вина із занадто насиченими стравами. Делікатне червоне вино перетвориться на воду, якщо його подати до драматично гострого карі. Пікантні та гострі страви азіатської кухні стануть відмінним акомпанементом для напою із пряного сорту Барбера.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: поціновувачі гострих страв оцінять багатий Toso Piemonte Barbera DOC.

3. Дзеркальне відображення чи контраст?

Важливо визначитись зі своєю метою: зображати смакову палітру страви через вино чи досягнути яскравого смакового контрасту. До прикладу, морепродукти під вершковим соусом та Шардоне – відмінний варіант смакової кулінарної гармонії. Проте, поєднання контрастних нот, на наш погляд, також варте уваги. Спробуйте хоча б ці ж морепродукти в дуеті з ігристим вином.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: морепродукти вигідно доповнить Toso Piemonte Chardonnay DOC або, наприклад, Le Rubinie Chardonnay Veneto IGT.

4. Обирайте гнучке вино

Задумайтесь про універсальність вина. Шардоне, до прикладу, дуже популярне в усьому світі, але в реальності це один із найменш дружніх до їжі сортів винограду. До нього не так вже й легко підібрати гармонійну пару. Максимальну різноманітність ідеальних смакових дуетів шукайте у Совіньйон Блана, К’янті та сухого Рислінгу.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: Le Rubinie Chianti DOCG відмінно доповнить величезну кількість Ваших улюблених страв.

5. Фруктові вина до фруктових страв

Немає нічого надзвичайного в тому, що фруктові вина відмінно супроводжують страви з фруктовими нотами – качка з інжиром, свинина з яблуками, смажена курка в абрикосовій глазурі й т.д. Купаж виноградних сортів «Соаве» входить в сім’ю вин з насиченою фруктовою складовою.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: гурманам фруктово-м’ясних страв пропонуємо оцінити Le Rubinie Soave DOC.

6. Солені страви в поєднанні з кислотністю вина

Виражено солені страви прекрасно контрастують з кислотними винами. Спробуйте копченого лосося із шампанським або сир Пармезан із К’янті.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: поціновувачі ігристих вин оцінять Fiocco di Vite Moscato d’Asti DOCG 2014 або Fiocco di Vite Prosecco Frizzante DOC.

7. Жирні страви з потужними винами

М’ясні страви з високим вмістом жирів вимагають в пару концентрованих насичених вин. Саме в таких випадках чудово підходять танінні Кабарне Совіньйон та Мерло. Об’ємна структура вина «врівноважує» жири, які містяться у м’ясі.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: смажену баранину або свинину подавайте в парі із Le Rubinie Merlot Veneto IGT.

8. Остерігайтесь надмірної солодкості у своїх комбінаціях

Десерт не повинен бути солодшим за вино, яке до нього пропонується. В такій комбінації вино стане тьмяним та малоцікавим.

Рекомендація від «Регно Італія УА»: поціновувачі солодких вин гідно оцінять Toso Asti або, наприклад, Fiocco di Vite Brachetto di Acqui DOCG 2015.