fbpx
Серед різноманіття міцних напоїв, які можна знайти на поличках маркетів та сторінках інтернет-магазинів, роми поступово отримують все більшу популярність. Тому, сьогодні ми вирішили познайомити вас з незвичайним варіантом цього напою.

Ashanti — це гватемальський ром, який дистилюється і витримується у дубових діжках за іспанською системою «solera». Потім його відправляють до Іспанії для змішування з африканським біссапом, східним імбиром та спеціями, які тримаються у таємниці. На карті, розташованій на задній етикетці пляшки, можна розглянути весь маршрут, який проходять інгредієнти перед тим, як стати ромом.

Що ж робить його таким особливим? Загалом, ромом називають напій, створений шляхом перегонки й зброджування сировини з цукрової тростини, точніше — із сиропу та патоки, що залишилися від цукрового виробництва. Отримана рідина витримується в дерев’яних діжках, переважно дубових. До речі, саме ром був улюбленим напоєм Ернеста Хемінгуея.

Так склалось, що творець Ashanti був родом із Західної Африки. Він народився неподалік від республіки Ашанті. Її народ вирощує квітку біссап, використання якої стало «фішкою» Ashanti. Насправді, цю квітку можна знайти майже на всіх континентах, просто в різних країнах вона має свою назву: флор-ямайка, аседера, розелла, яма, сандан, гібіскус, баран, чин-пуд, сом фо, кра-чіап прю і т.д. В Україні її називають каркаде та найчастіше вживають в якості чаю. У більш спекотних країнах з неї роблять освіжаючі напої, які чудово втамовують спрагу.

Завдяки своєрідному експерименту з інгредієнтами, в тому числі й з додаванням каркаде, Ashanti отримує свій приємний мідний колір та неймовірний смак. В кожному ковтку цього рому легкі нотки меду та карамелізованої ванілі переплітаються з цитрусовими тонами і свіжістю м’ятних нюансів. А відтінок імбиру додає пікантної пряності в післясмаку. 

Саме це і робить Ashanti ідеальним вибором для тих, хто полюбляє відкривати для себе нові смаки. 

До слова, 24-26 вересня у Києві відбудеться грандіозна міжнародна подія — BAROMETER International Bar Show. Фестиваль створений для професіоналів і любителів барного бізнесу. Не дивно, що від компанії Regno на BAROMETER Bar Show, буде представлений саме ром Ashanti, адже він чудово підкреслює особливість культури міксології у барній індустрії.