fbpx

“Думати про втому зараз не на часі, ми просто не маємо права здаватися. Українці – це ті люди, котрі, ризикуючи власним життям, доставляють ліки та продукти харчування на лінію зіткнення, жертвують власні кошти, щоб наблизити перемогу, це ті, хто не спить ночами, щоб допомогти вимушено переміщеним родинам, ті, хто ладен віддати своє, щоб допомогти  тому, хто опинився далеко від дому. Українці – це люди з великими серцями та жагою до перемоги”, – каже Вероніка Затула. Цю розмову ми записали за день до її дня народження. Вероніка з перших днів долучилась до команди ЦВЗ і щодня допомагає наближати перемогу України. До 24 лютого – керівник філії Регно Італія УА у м.Харків, зараз – волонтер.

“У перші дні була повна розгубленість і нерозуміння, що далі. Але тверда  впевненість, що треба щось робити, робити не зупиняючись. Допомагати, донатити, турбуватись. Так я долучилася до діяльності Центру Волонтерства та Захисту. Я займаюся звітами перед нашими партнерами та донорами, які долучилися до діяльності Центру надаючи допомогу, яку ми потім відправляємо в найгарячіші точки нашої країни”, – розповідає жінка.

Всіх наших волонтерів ми запитуємо про їх спогади про перший день війни. Кожна історія – унікальна і по-своєму емоційна та болісна. “Про те що почалася війна я дізналася в потягу, мені подзвонила молодша сестра, сказала лише одне: «Почалося, я виїжджаю з дітьми». У потягу я їхала зі Львова у Харків, пам‘ятаю як якийсь чоловік каже «виходьте в Полтаві навіщо вам в Харків їхати, там війна», а я відповідаю: «Я не можу, в мене там родина, мені треба до них». Приїхавши до Харкова я все ще не розуміла що робити, день був нескінченний, ми то бігали родиною ховатися в метро, то швидко збирали найнеобхідніші речі. Намагалась зберігати максимальну концентрацію та спокій, щоб не налякати 5-річну донечку. Наприкінці дня ми все ж вирішили їхати у Львів. Дорога тривала 36 годин за кермом з двома дітками, донькою та племінницею, в машині, без зупинок”, – розповідає Вероніка. “Спочатку було завдання, як мами, врятувати від війни своїх дітей, зараз, як українки, врятувати від війни усіх дітей України”.