fbpx

«Якщо доля посилає італійцю лимони,

то він обов’язково зробить з них лімончелло»

(с) популярний італійський вислів.

Limo Limoncello від італійського виробника Toso – лікер, навіть назва якого безпомилково вказує на країну його походження та основний інгредієнт.

Батьківщина цього лікеру – південь Італії, саме там клімат є найсприятливішим для вирощування лимонних садів. Достеменно не відомо, коли його почали виготовляти. Однак, італійці стверджують, що фермери із півдня країни одного разу звернулись до великого місцевого виробника алкоголю із проханням поставити «на масовий потік» виготовлення лікеру «Лімончелло». Це повинно було допомогти їм вирішити проблему зі збутом лимонів. Саме так почалось масове виготовлення цього напою.

Для виробництва Limo Limoncello використовують лише один сорт лимонів, який називається «Feminello». Його особливостями є те, що плоди дуже великі, характерної еліптичної форми, соковиті, а шкірка неймовірно багата ефірними оліями. До речі, цей сорт лимонів отримав від Європейського Союзу позначку PGI (це трактується як «строго контрольований за місцем походження та властивостями сорт»). Для виготовлення Limo Limoncello використовують лише екологічно чисті плоди, не оброблені жодними хімікатами.

Limo Limoncello поєднує в собі і натуральну солодкість, і приємну гіркуватість цедри. Більш освіжаючий лікер знайти важко. Він – просто панацея у спеку. Тонкі нотки ефірних олій залишають неймовірно збалансований та ніжний післясмак.

Компанія Regno, яка є офіційним імпортером Limo Limoncello, радить вживати цей лікер з маленьких, попередньо охолоджених чарок. Він – ідеальний дигестив, тому відмінно завершить трапезу. До слова, в Італії не заведено закушувати лімончелло. Це вважають дурним тоном. Тому, п’ють лікер маленькими ковтками, паралельно посмоктуючи скибку лимона або апельсина.

Limo Limoncello – відмінний інгредієнт для різноманітних коктейлів. Коктейлі на його основі п’ють після трапези та поєднують їх з фруктами або випічкою. Ще одним варіантом застосування цього лікеру є використання його в якості топінгу для морозива або фруктових салатів.

Якщо Вам потрібен ароматний та свіжий лікер, то кращого, ніж Limo Limoncello – годі й шукати.