fbpx

Більшість сортів сиру добре поєднуються з фруктами. Такий тандем дивує не лише красивим й апетитним виглядом, але також допомагає сповна відкрити усі смаки вишуканих делікатесів. Цього тижня ми відкриємо Вам усі секрети вдалого поєднання сирів від TM LANDANA, KASEREI та фруктів.

Будь-які сирні плата важливо робити правильно, щоб усі делікатеси максимально добре засвоювалися організмом і не приносили дискомфорт. До прикладу, смак німецького Дор Блю від ТМ Kaserei добре доповнять яблуко, груша, інжир чи гранат. Цей помірно гострий, пряний на смак сир з блакитною пліснявою є ідеальним компонентом для сирної тарілки.

Дор Блю ще називають «блакитне золото» і виготовляють його вже понад століття за давньою і незмінною рецептурою. Відтак цей сир знайшов гідне застосування у кулінарії: від простих тостів з сиром до салатів чи соусів. Його здебільшого використовується як основу для канапе із сиру та винограду. Ніжний і маслянистий Дор Блю відмінно смакуватиме також із різноманітними горіхами та медом.

Натомість варто утриматися від меду для  сиру Ілерталлер 45%. Цей сир дуже добре засвоюється організмом, має мало жирів та холестерину, багатий вітамінами і кальцієм. Він володіє ніжним смаком із чітким вершковим присмаком. Ілерталлер утворює прекрасний тандем із грушею та волоськими горіхами. На сирному платі його можна також доповнити виноградом та полуницею. Смак Ілерталлеру розкриється ще краще, коли до нього додати диню, персик, ананас або ківі.

А ось Гауду Россо 50% від ТМ Landana краще подавати з інжиром. Цей м’який козячий сир з характерним прісним смаком добре доповнять солодкі екзотичні фрукти, такі як фініки, персики, ківі, айва та виноград. До речі, останній можна додавати практично до будь-яких сортів сиру. В процесі дозрівання сир Гауда Россо промивають білим вином, в результаті чого отримують продукт оригінального рожевого кольору з елегантним, насиченим ароматом. Це ідеальний компонент для сирної тарілки та великого різноманіття салатів.

Для того аби ще краще підкреслити смак улюбленого продукту, можна додати до нього мигдаль, кеш’ю або волоські горіхи.

Якщо Ви вирішили приготувати для своїх гостей сирну тарілку, то слід врахувати декілька важливих моментів:

  • Найчастіше сир розглядається як десерт, тому його подають між основними стравами та солодкими.
  • На тарілці мають бути представлені мінімум три види сиру: пресований (варений чи неварений), блакитний і м’який (з чистою або цвілою скоринкою). Відтак класичним вважається набір із п’яти видів.
  • Сир не повинен бути занадто холодним. Оптимальна температура його подачі у  залежності від виду складає 15-20°C.
  • Головне правило, якого потрібно дотримуватися – сирна тарілка повинна бути достатньо великою, аби окремі сири не торкалися один одного. В іншому випадку запах і смак можуть змішатися, заважаючи відчути кожен вид окремо.