fbpx
Серед широкого асортименту нашого імпорту є по-справжньому унікальні, преміальні напої – напої бренду Gamondi.

Історія компанії Gamondi почалася ще в далекому 1890 році, коли італієць Карло Гамонді, в містечку-курорті Аква Терме, почав виробництво трав’яних настоянок. Це були напої, які швидко завоювали популярність серед туристів, які у великій кількості приїжджали в Аква-Терме. Згодом Карло відкрив свою дистелерію і розширив виробництво. Зараз бренд Gamondi належить італійській компанії TOSO. Він відомий на весь світ своїми високоякісними напоями, преміальними вермутами та лікерами.

Одним із найвідоміших напоїв цього бренду є преміум-вермут Vermouth di Torino Superiore Rosso. Його технологія виробництва та якість дійсно вражає.

Метод приготування унікальний:

Moscato d’Asti DOCG (51%) змішується із невеликою кількістю білого вина із винограду сорту Кортезе, виготовленого в регіоні П’ємонт. Вміст алкоголю становить 18%, а ароматична композиція, характерна для вермуту, виготовляється купажем шести інфузій*.

Перша інфузія: квіти полину вимочуються у білому вині. Як результат отримуємо елегантні квіткові ноти та стійку, проте м’яку, гірчинку. Друга інфузія: стручки ванілі купуються на Мадагаскарі, а потім, вже безпосередньо на заводі, подрібнюються та вимочуються в алкоголі. Ваніль дарує вермуту характерну солодкість. Третя інфузія базується на шафрані, який забарвлює вермут у притаманний для нього колір. Четверта – базується на спеціях, зокрема на кориці, яка дарує гострі солодкаві ноти смаку та аромату. П’ята інфузія – на основі спецій, таких як тирлич та чіна, які забезпечують характерну для вермута гірчинку. Шоста – свіжі гіркі апельсини з Лігурії очищуються вручну, подрібнюються та настоюються на алкоголі.

Результат перевершує усі очікування – витончений вермут, з нотами мускату, спецій, прянощів та цитрусових. Його смак –  з ідеальним балансом між гіркотою, солодкістю та кислинкою. Вермут подається у спеціальних келихах, із двома-трьома кубиками льоду та скибкою апельсина. Ідеальний інгредієнт для коктейлів, а також в якості аперитиву та дижестиву.

Спробуйте напої бренду Gamondi, та переконайтесь, що досконалості немає меж.

До слова, виробництво вермуту в Італії регулюється на законодавчому рівні. Готовий продукт мусить містити не менше 75% вина. Мінімальний вміст алкоголю має бути 14.5%, а під час приготування інфузії мусить використовуватись полин. Якщо вермут іменується “Di Torino” – вимоги жорсткіші. Мінімальний вміст алкоголю повинен становити 16%. Він має виготовлятись виключно із італійського вина та розливатись лише в регіоні П’ємонт. Ще одна обов’язкова умова – він повинен містити, на кожен літр вермуту, 0.5 г полину, вирощеного в регіоні П’ємонт. Якщо вермут нагороджено словом “Superiore” в поєднанні з “Vermouth di Torino”, то вміст алкоголю в ньому повинен становити не менше 17%, а вино для його виготовлення має бути виключно з регіону П’ємонт.

*інфузія – це процес, під час якого активні речовини розщеплюються в результаті занурення у певну рідину