fbpx

All Posts

Основні правила зберігання вина

Основні правила зберігання вина

Не тривале зберігання вина організувати досить легко. Достатньо знайти для нього прохолодне тихе місце та цілком ізолювати від світла. Проте, якщо Ви плануєте витримувати вино протягом довгого часу, то таки доведеться попіклуватись про створення для цього оптимальних умов. Існує кілька ключових правил, дотримання яких може значно вплинути на термін зберігання цього благородного напою. Тримайте вино в темряві Особливо бережіть його…

Читати далі

Температурний аспект подачі вина

Температурний аспект подачі вина

Із жалем доводиться констатувати, що дуже часто ми подаємо вино неграмотно, вбиваючи тим самим всю красу та вишуканість аромату і смаку благородного напою. Основний акцент – температура подачі. Ось коротка інструкція для гастрономічних перфекціоністів. Ігристі (шампанське, просекко) Бульбашкам потрібен холод. Температура  5-7°С допоможе зберегти їхню «гру» та підкреслити свіжі цитрусові нотки і кислотність. Вінтажні зразки можна подавати трішки теплішими – 7-10°С,…

Читати далі

Готуємо Dorblu Grand Noir  із пікантною ожиною

Готуємо Dorblu Grand Noir із пікантною ожиною

Як ми й обіцяли у попередній статті, цього тижня знову ділимось з Вами рецептом простої, але, водночас, вишуканої страви із легендарним сиром Dorblu Grand Noir. Готуємо Dorblu Grand Noir  із пікантною ожиною Інгредієнти на чотири порції: 400 грамів сиру Dorblu Grand Noir; 250 грамів свіжої ожини (можна взяти заморожену); 1-2 ст. ложки бальзамічного оцту; 1 ч. ложка вершкового масла; 2…

Читати далі

ДЕГУСТАЦІЯ «REGNO ITALIA»: місце зустрічі справжніх гурманів

ДЕГУСТАЦІЯ «REGNO ITALIA»: місце зустрічі справжніх гурманів

Днями, 23 березня в Одесі та 24 березня у Києві, відбулась презентація брендових європейських виробників винної та сирної продукції. Компанія «Regno Italia» зібрала разом майже півсотні найвідоміших ресторацій та супермаркетів України, аби продемонструвати товари від заводів TOSO, VERGA, LANDANA, KASEREI та LEONE. Для гостей заходу це стало гарною нагодою не лише більше довідатись про культуру й традиції виноробства Італії, скуштувати…

Читати далі

Вчимось розрізняти Парміджано Реджано та Грана Падано

Вчимось розрізняти Парміджано Реджано та Грана Падано

Існує два види італійського сиру, що гордо носять назву «пармезан»: Парміджано Реджано (Parmigiano Reggiano) та Грана Падано (Grana Padano). Ці сири дуже схожі за методами виробництва, на вигляд, та й на смак далеко не кожен зможе їх відрізнити. Проте, все ж існують відмінності, які роблять кожен із них унікальним. Регіон виробництва Назви Грана Падано та Парміджано Реджано захищені законом Італії. Це означає, що тільки…

Читати далі

Сир на всі випадки життя

Сир на всі випадки життя

Той, хто вважає, що сир не заслуговує гідного місця в системі здорового харчування глибоко помиляється. В ньому багато білка, корисних жирів, кальцію, який так необхідний кісткам, вітамінів А і В12, цинку та фосфору. Все вище назване, звичайно ж, не позбавляє сир високої калорійності, але ми впевнені, що помірне його вживання не спричинить жодних негативних наслідків. Не всі сири однаково корисні…

Читати далі

Готуємо хрумкі фініки, фаршировані Dorblu Classic

Готуємо хрумкі фініки, фаршировані Dorblu Classic

Dorblu Classic – неповторний шедевр у мистецтві виготовлення сиру. Цей «експонат» володіє ніжно-пікантним смаком та ароматом.  Благородна блакитна пліснява Penicillinum roqueforti майстерно вписується у цей витвір мистецтва. Пропонуємо подарувати своїм смаковим рецепторам справжню райську насолоду та приготувати кулінарний шедевр «Фініки фаршировані  Dorblu Classic». Інгредієнти: 100 грамів сиру Dorblu Classic; 3 ст. ложки меду; 50 мл вершків; 20 фініків без кісточок;…

Читати далі

Fiorelli Vermouth Bianco – смак розкоші

Fiorelli Vermouth Bianco – смак розкоші

«Хочеш бути схожим на аристократа – пий вермут»* *Адам Форд, власник преміального бренду вермутів Ми цілком погоджуємось із всесвітньо відомим американцем, особливо, якщо мова йде про легендарний білий вермут від італійського бренду Fiorelli. До речі, насолодитись ним Ви маєте змогу завдяки компанії «Регно Італія Уа», яка є офіційним імпортером Fiorelli Vermouth Bianco в Україну. Якщо трішки зануритись в історію цього благородного напою, то вважається,…

Читати далі

МУЗЕЙ ВИНА: як TOSO приймає гостей

МУЗЕЙ ВИНА: як TOSO приймає гостей

Впродовж шести років туристів зі всього світу манить місце, де вино – справжня зірка. Музей вина Enomuseo Toso дає відмінні результати, як з економічної точки зору, так і з культурної. Enomuseo Toso створено  у відповідних приміщеннях, прилеглих до винзаводу Toso. Тут є виставка сільськогосподарських інструментів та підвал, де можна побачити весь виробничий процес від збору винограду до виготовлення вина.  Все…

Читати далі

Гауда 1000 днів витримки – титулований сир із особливим статусом

Гауда 1000 днів витримки – титулований сир із особливим статусом

Є серед асортиментного ряду сирів, які ми імпортуємо, особливий “екземпляр”…Сир, який отримав золоту нагороду на конкурсі World Cheese Awards в Бірмінгемі, а на конкурсі United Kingdom’s Guild of Fine Food був відзначений усіма членами журі найвищими балами (серед 2777 сирів!). Це всесвітньо відомий сир голландського бренду Landana –  Гауда “1000 днів витримки”. Його виготовляють із коров’ячого молока  та, як не важко здогадатись, витримують…

Читати далі